Alles wat u moet weten over yoga voor sporters

Als je atleten zoals Tom Brady en Lebron James (en honderden anderen) hebt die aan yoga doen, is het misschien een verdere beoordeling waard. Bekijk hoe yoga voor atleten iedereen kan helpen hun gezondheid en conditie te verbeteren!

Hoe yoga je kan helpen
YOGA IS EEN VAN DE BESTE PRAKTIJKEN OM JE FYSIEKE, MENTALE EN SPIRITUELE WELZIJN SAMEN TE VERJONGEN.

Het bestaat al eeuwen en er wordt gezegd dat het een van de gezondste fitnessroutines is die we kunnen doen.

Het woord ‘yoga’ is een Sanskrietwoord dat samenvoegen of verenigen betekent en verwijst naar het verenigen van lichaam, geest en geest.

Alles wat je moet weten over yoga voor sportersVolgens een onderzoek uit 2013 heeft yoga lovenswaardige verbeteringen laten zien bij patiƫnten met schizofrenie, depressie, zelfs dementie en een aantal andere psychische aandoeningen. Het wordt ook aanbevolen aan mensen die onder andere ontwenningsverschijnselen, slaapstoornissen en migraine doormaken.

Yoga wint snel terrein in het westen met mensen uit alle lagen van de bevolking, waaronder beroemdheden, politici en atleten die het beoefenen om innerlijke rust en kracht te bereiken.

Yoga voor sporters?
Er wordt echter gezegd dat atleten meer kans hebben om de vele voordelen van yoga te plukken, omdat hun lichaam actief betrokken is bij de actie en hun geest schreeuwt om wat rust.

Sporters zijn meestal bezig met activiteiten die de grootst mogelijke mentale focus en fysieke kracht vereisen, die een grote belasting vormen voor lichaam en geest.

Daarom moeten ze de gespannen spieren ontstressen en normaliseren. En hier komt yoga om de hoek kijken. Het ontspant de spieren en geeft je een verfrist en energiek gevoel, zodat je de volgende keer dat je de grond raakt, je uiterste best kunt doen.

Hoe verschilt yoga voor sporters van andere oefeningen?
Als je een atleet bent, mag je gewoon geen oefeningen overslaan die je lichaam versterken en je immuniteit versterken. Veel sporters realiseren zich echter niet het belang van yoga ondanks het feit dat het beter is dan gewone oefeningen.

In feite is het fundamentele verschil tussen yoga en andere oefeningen dat terwijl andere oefeningen helpen het lichaam te versterken, yoga verder gaat en zich richt op het samen kalmeren van lichaam en geest. Je kunt yoga beoefenen wanneer het je uitkomt en als je je niet op je gemak voelt met een specifieke houding, sla deze dan gewoon over en probeer iets dat je kunt doen zonder al te veel moeite te doen. Dit is iets dat niet gebruikelijk is bij andere oefeningen. Lees hier waarom yoga beter is dan alle andere inspannende oefeningen.

Kies je yogahoudingen op basis van je sport
Yoga geeft je de vrijheid om je houdingen te kiezen op basis van de sport die je beoefent. Als je bijvoorbeeld basketbal of tennis speelt, wil je misschien de spieren in je schouders wat losser maken en genezen. Evenzo zal een hardloper meer nadruk leggen op houdingen waarbij ontspannende heupspieren betrokken zijn, zoals de duifhouding. Hoewel het in het begin misschien moeilijk lijkt om de gespannen spieren los te maken, zal het met het verstrijken van de tijd gemakkelijker worden.

Voordelen van yoga voor atleten
Yoga is perfect voor iedereen die een gezonde levensstijl wil aannemen. Het herstelt niet alleen je versleten spieren, maar het ontstresst ook je geest na een vermoeiende dag, en bereidt je zo voor op weer een zware en veeleisende dag op de baan. Hoewel er veel voordelen zijn aan het beoefenen van yoga, zijn enkele van mijn persoonlijke favorieten:

Alles wat u moet weten over yoga voor sporters1. Flexibiliteit
Sportyoga maakt het gemakkelijker voor de lichaamsspieren om gemakkelijk te bewegen, waardoor ze flexibel genoeg zijn voor een breed scala aan activiteiten, van triatlon tot voetbal. Dit is vooral belangrijk voor atleten die zwaaibewegingen beoefenen in sporten zoals golf, tennis, volleybal en badminton.

2. Ontwikkel kernkracht
Er zijn spieren die helemaal van onze voeten naar de binnenkant van de dijen naar de voorkant van de heupen lopen en naar het hoofd toe bewegen terwijl ze de organen bedekken die langs het ruggenmerg komen. Wat veel sporters niet weten, is dat de spieren in deze gebieden erg zwak zijn en regelmatig moeten worden versterkt.

Sterke diepe kernspieren betekenen een sterke rug met een evenwichtige en stabiele houding tijdens het spelen, wat een van de beste voordelen is van het beoefenen van yoga.

3. Genezing
Yoga heeft geweldige genezende krachten die atleten kunnen helpen sneller op te staan na een blessure. Het verstevigt de spieren, verlengt ze en herstelt de beschadigde. Dit alles resulteert in een gezond en sterk lichaam dat minder snel geblesseerd raakt en als het toch wordt aangetast, zal yoga het herstelproces helpen versnellen.

4. Uithoudingsvermogen
De fysieke kracht die voortkomt uit het samenstellen van je hele lichaam, geest en ziel is onvergelijkbaar met welke andere oefening dan ook. Geen enkele hoeveelheid lichaamsbeweging of gewichtheffen kan je lichaam zo sterk maken als yoga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *