Wat vinden klanten van ons

Wil jij ook jouw unieke studiekeuze maken?

Lees hieronder de beoordelingen van onze klanten en neem contact op via info@studiekeuzelimburg.nl of bel 0629126885.

 

________________________________________

 

Hoi ik ben jesse 18 jaar,

Na mijn havo ben ik direct begonnen met een, wat voor mij op dat moment de juiste leek, HBO verpleegkunde. Echter kwam ik er vrij snel al achter dat dat niet de juiste keuze was voor mij. Toen ben ik gaan rondvragen en kwam ik achter QPPS, hier ben ik toen ook direct gestart. Dit omdat ik geen idee had wat ik nu echt wilde wat betreft een studie. Peter heeft me toen goed geholpen door mij zelf beslissingen te laten nemen en testen te laten maken wat nu daadwerkelijk mijn interesses zijn en wat ik zelf uit een studie wil meenemen. Dit heeft mij toen makkelijker belangrijke beslissingen laten nemen en gezorgd voor duidelijkheid zodat ik komend jaar kan beginnen aan een wel passende studie.Mijn naam is Lizzy en ik ben 18 jaar oud.

Ik ben na het afronden van 5 havo begonnen aan de opleiding HBO Rechten. Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik mijn wil gevestigd op rechten, maar toen het steeds dichterbij kwam kreeg ik wel steeds meer mijn twijfels. Na een maandje ben ik wegens omstandigheden gestopt met de opleiding. Ik besloot een bezoek te brengen aan Peter Stukstette in de hoop wat meer zekerheid te krijgen wat betreft mijn studiekeuze. De gesprekken die wij hebben gevoerd en de testen die ik heb gemaakt, hebben mij een duidelijke richtlijn gegeven. Ik heb mij aangemeld voor de Hogere Hotelschool, dus heel iets anders dan rechten. En als dat het niet wordt, is mijn plan B Facility Management. Ik durf nu met zekerheid te zeggen dat ik de juiste studiekeuzes maak. Ik wil Peter daarom bedanken voor de begeleiding zowel op studiegebied als op persoonlijk gebied, want ik heb er erg veel aan gehad. Bedankt!Hallo ik ben Fabienne, 18 jaar.

Ik ben bij QPPS terecht gekomen, nadat ik van atheneum 5 naar havo 5 ben gegaan. Ik wist ook na dit extra jaar nog steeds niet welke studie nou bij mij paste. Via via hoorde ik van QPPS en heb ik meteen gebeld en een afspraak gemaakt. Ik vind het fijn dat in tegenstelling tot andere studieloopbaanbegeleiders waar ik naar toe ben geweest hier echt word gekeken naar jou als persoon. Je moet allerlei testen doen en vragen beantwoorden die over jou als persoon gaan; je kwaliteiten en ook je verbeter punten. Door deze vragenlijsten intensief te maken, kwam ik achter dingen van mijzelf waar ik voorheen helemaal niet bij na had gedacht. Peter combineert deze uitslagen dan weer met de studies die op jouw kwaliteiten en interesses aansluiten. Dit vond ik erg leerzaam en ik ben er hierdoor achter gekomen welke studie ik wil gaan doen.
Ik ben gestopt met de studie EBE op de universiteit in Tilburg, en nadat ik stopte wist ik totaal niet wat ik wilde doen. Ik was ook een beetje bang om weer een studie te kiezen die ik niet leuk zou vinden. Toen ik bij QPPS kwam werd mij alles per afspraak veel duidelijker, de testjes gaven aan wat voor persoon ik ben en door die resultaten kon ik al veel studies wegstrepen. Het begint heel breed en ruim, maar na enkele afspraken heb je nog maar een paar studies over en heb je al een veel beter gevoel over je toekomst. Nu is er bij Commerciële Economie uitgekomen en door deze Studiekeuze begeleiding voel ik me daar heel prettig en zelfverzekerd bij!


Bedankt Peter voor de goeie gesprekken!


Michiel

 Ik ben bij QPPS/Studiekeuzelimburg terecht gekomen, nadat ik er achter gekomen was dat mijn opleiding niet bij mij paste. Na een half jaar op de Hogere Zeevaartschool (studie Maritiem Officier) in Antwerpen wilde ik dus op zoek naar een andere studie. Op de middelbare school heb ik me niet verdiept in eventuele andere opleidingen/studies, omdat ik dacht dat dit de opleiding was die bij mij paste. Ik wist dus achteraf totaal niet wat ik wilde en wat de mogelijkheden waren.

Bij het intake gesprek werd al gauw een beeld gevormd wat wel en niet bij mij paste, en probeerde Peter een beeld van mij te krijgen: Wat zijn mijn interesses? Wat waren de leuke en minder leuke vakken op school? Wat zijn mijn sterke kanten en wat zijn mijn minder sterke kanten? Wat zijn mijn drijfveren?,… In het begin vulde ik allerlei tests in. Dat waren allemaal zeer verschillende tests. Ik wist niet waar dit naartoe zou gaan, wat ik, als persoon die zekerheid en duidelijk nodig heeft, een beetje wazig vond. Na het tweede gesprek werd het allemaal heel duidelijk en kwam er een profiel uit dat paste bij mijn karakter en drijfveren. Wat ik ook heel fijn vond, is dat Peter deuren open hield die ik eigenlijk al gesloten had, dat hij sommige opleidingen/studies waar ik nooit aan had gedacht aankaartte. Ook keek hij naar mijn capaciteiten en zei hij heel eerlijk of een opleiding misschien niet te makkelijk of te moeilijk was. Maar hij zei ook dat je uiteindelijk zelf de keuze moet maken.

Door deze studiekeuzebegeleiding zijn er opleidingen uitgekomen die bij mijn profiel passen en mijn persoonlijkheid. Je kiest dus niet alleen uit interesse (dit lijkt mij leuk), maar met veel meer diepgang.

 

Ik heb inmiddels twee open dagen bezocht en zie er nog twee tegemoet. Dankzij Peter, waar ik nu ook nog altijd via mail terecht kan met vragen, weet ik dat ik nu een goede keuze kan maken. Bedankt Peter voor jouw inzet en begeleiding.


Luc

 Mijn naam is Sabine en ik ben 20 jaar oud.

 

Twee jaar geleden heb ik meneer Stukstette benaderd omdat ik na een ongeluk moest stoppen met de studie Hotelmanagement, wat ik destijds volgde. Hierna wou ik graag een studie kiezen waar ik dan 100% achter stond. Door middel van dit traject is dit zeker weten gelukt! Meneer Stukstette luistert in zijn gesprekken niet alleen naar wat je leuk vond maar keek ook heel realistisch naar wat je aankunt. Door een goede balans van deze twee eigenschappen heeft hij mij heel goed geholpen met het maken van een goede studiekeuze. Inmiddels ben ik tweedejaars student Toegepaste Psychologie in Eindhoven en heb ik het prima naar mijn zin. In je tweede leerjaar is het de bedoeling om een stageplaats te gaan uitzoeken. Met die vraag in mijn hoofd heb ik meneer Stukstette weer benaderd. Na het meteen reageren op de mail werd al snel weer een gesprek ingepland. Ook in dit gesprek was meneer Stukstette weer heel vriendelijk, duidelijk maar ook heel proactief. Door het sterke netwerk dat hij heeft opgebouwd, door zijn carrière heen, had hij al meteen een boel ideeën voor een stageplaats voor mij. In het gesprek zelf belde hij al iemand op met de vraag of er ruimte was voor mij. Zou dit niet lukken, had hij nog wel anderen ideeën voor mij.

 

Wat ik met dit verhaal probeer aan te duiden is dat je bij QPPS met een vraag aankomt en met een antwoord vertrekt. Aangezien ik dus voor een tweede keer ben teruggekeerd; is QPSS een echte aanrader!

 

Sabine

 

________________________________________

 

 

 

Mijn naam is Stella en ga op dit moment naar het 6e jaar op de middelbare school. Ik wilde graag een richting krijgen in het kiezen van een studie. Door de prettige ervaring van mijn broer, ben ook ik terecht gekomen bij QPPS.

Als eerst kreeg ik een intake gesprek, hierin werd mij duidelijk wat de streefdoelen waren. Het was ook heel fijn dat Peter mij aangaf dat ik op elk moment kon stoppen met de studieloopbaancoaching. Ook kon ik met eventuele vragen altijd bij hem terecht!

Met veel verwachting ben ik gesprekken aangegaan met Peter. Door middel van deze 4 gesprekken en na meerdere toetsen kreeg ik al meer inzicht in mijn kwaliteiten en interesses.  Ik vond het online werkboek fijn om mee te werken maar dit kost zeker wat tijd om in te vullen.

In het begin vond ik het moeilijk om mijn kwaliteiten te benoemen maar nu durf ik deze zeker te noemen! De studieloopbaan coach bij QPPS komt dus ook zeker in de toekomst te pas bij bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken.

In het laatste gesprek hebben we een kleine selectie gemaakt van studies. Deze ga ik dus bezoeken op opendagen en meeloopdagen. Nadien heb ik ook nog een samenvatting gekregen met de doelen die ik nu zelfstandig moet behalen.

Ik vond de samenwerking met Peter heel prettig en ik ben nu zeker klaar gestoomd voor de toekomst, op studiegebied maar ook zeker op persoonlijk gebied. Bedankt!

 

Stella

 

________________________________________

 

 

 

 

NU OOK MET EEN FACETIME COACHING OP AFSTAND

 

Ik heb mijn traject bij QPPS als zeer positief ervaren. Ik heb het traject via Facetime vanuit Australië gedaan en het was erg fijn dat dit mogelijk was bij QPPS. Uit de gesprekken kon ik opmaken dat Peter veel ervaring en verstand van zaken had. Ik was geïnteresseerd in opleidingen uit de alternatieve sector, wat weer een heel andere wereld is dan het reguliere onderwijs. Ondanks dit kon ik uit de gesprekken met Peter opmaken dat hij zich goed probeerde in te lezen over deze 'andere kant' en dat hij hier voor open stond. De testen die ik moest maken vond ik leuk om te doen. Samen met Peter bekeken en analyseerden we de resultaten ervan. Deze analyses gaven mij inzichten waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn. Erg leuk.

Door de gesprekken met Peter ben ik aan het schrijven geslagen en analyseer ik mijzelf nu beter. Hierdoor ben ik zelf, onder zijn begeleiding, achter mijn uiteindelijke beslissing gekomen over welke opleiding ik ga doen. Deze beslissing voelt erg goed, omdat het in overeenkomst is met de resultaten van mijn traject bij QPPS.

 

Dankjewel Peter voor de gesprekken en de bijkomende inzichten die ik heb verkregen.

 

Groetjes,

Renee from Down Under

 

 

________________________________________

 

 

 

 

Mijn naam is Mitch en ik ben 22 jaar, ik heb onlangs bij QPPS een traject studie loopbaanbegeleiding gevolgd van 4 gesprekken plus een intake gesprek. Ik zit zelf nu in mijn laatste fase hiervan waar ik de laatste puntjes op de i zet en de juiste studie ga kiezen. Na het eerste intake gesprek was al duidelijk dat Dhr. Stukstette vakkundig en open is, hij zegt eerlijk wat hij denkt dat werkt of juist wanneer iets niet werkt, zo zit je nergens onnodig aan vast blijkt dat de studie loopbaanbegeleiding niet voor jou zou werken. Wanneer het traject wel iets voor jou is dan zorgt hij ervoor dat je eens kritisch naar jezelf gaat kijken doormiddelen van testen , opdrachten en vragenlijsten die je als huiswerk op krijgt om te maken. Deze past hij daar waar nodig aan op de persoon zelf, zo volgt niet iedereen precies hetzelfde traject want gelukkig  is/werkt niet iedereen  hetzelfde en daar word op in gespeeld. In de gesprekken zelf ga je dieper in op de betekenis van het huiswerk en wat de resultaten betekenen en hoe ze geïnterpreteerd moeten worden, hier komt dan stapsgewijs uit wat je zoekt in een studie als persoon zelf.  Ben je daar uit dan ga je opzoek naar studies die aansluiten op deze gevonden punten, je kijkt niet naar lijkt mij deze studie leuk of is het een studie met vakken die ik makkelijk of moeilijk vind, nee je kijkt naar past deze opleiding bij mij als persoon als geheel. En daarna kijk je samen wat reëel is of niet en kun je je gaan verdiepen in de opleidingen die jij kiest en kijken waar en wanneer je eens kunt gaan snuffelen bij een studie.

 

Mitch

 

 

________________________________________

 

 

 

Ik doe nu al zo’n twee jaar werktuigbouwkunde en hoe interessant en breed het binnen de techniek ook is, weet ik dat ook zeker geïnteresseerd ben in andere dingen. Ik vind taal, muziek en communcatie ook hele leuke vakgebieden. Echter omdat ik bèta aankon heb ik voor een technische studie gekozen. Het is niet te zwaar maar ik voelde me gewoon niet echt op mijn plaats tussen al die techneuten. Toen kwam ik op het punt om misschien wel te stoppen/switchen en dit heb ik bij mijn ouders neergelegd. Samen zijn we gaan zoeken naar oplossingen en we kwamen al vrij snel bij QPPS. Gelukkig maar, want met de hulp van Peter en drie effectieve gesprekken kwamen we erachter dat ik door wilde gaan met werktuigbouw om een technische basis te ‘genieten’ en hier verder op door te bouwen met andere kwaliteiten die me meer aanspreken.

In het begin zag ik er een beetje tegenop. In gesprek gaan terwijl ik het ook dacht zelf te kunnen oplossen. Maar door middel van een paar hele slimme en simpele persoonlijkheids- en interessetesten kom je zoveel te weten van jezelf. Als de resultaten dan ook nog eens goed uitgelegd en overgebracht kunnen worden door een specialist als Peter, kom je er vrij snel achter wie je bent en wat je wilt! De fijne gesprekken hebben me enorm geholpen. 1 september sta ik aan de start van mijn derde jaar en vol goede moed ga ik lekker door met deze bachelor! Bedankt!

 

 

Floris

 

 

________________________________________

 

 

 

Tijdens mijn schoolcarrière heb ik nooit enig idee gehad wat ik qua opleiding wilde gaan doen. Na een gefaalde opleiding en een opleiding die ik nu heb afgerond merk ik toch dat ik nog steeds niet gevonden heb waar ik gelukkig van word. Lang heb ik getwijfeld of ik weer moest gaan studeren en natuurlijk wat ik weer moest gaan studeren.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop ik samen met Peter heb kunnen werken. Ik had nog maar een 2 weken totdat ik me in moest gaan schrijven voor mijn nieuwe opleiding en dankzij Peter heb ik snel maar toch uitgebreid kunnen kijken naar mijn persoonlijke sterktes/zwaktes en mijn manier van denken. Hierdoor zijn we tot een aantal opleidingen gekomen en heb zelfs ik uiteindelijk een wel overwogen keuze kunnen maken. Peter heeft me in mijn waarde gelaten en had mijn persoonlijkheid ook snel door. Ik kon me makkelijk open stellen en er was ook zeker ruimte voor een lolletje en een openhartig gesprek.

Natuurlijk moet je er zelf ook wat tijd en energie in steken, maar je kunt altijd bij Peter terecht voor eventuele tussentijdse hulp! Kortom, heel erg tevreden en ik ga vol goede moed beginnen aan mijn volgende avontuur. Bedankt!

 

Casper Janssen

 

April, 2015

 

________________________________________

 

 

 

Onlangs heb ik een studiekeuze traject gevolgd bijQPPS/ Studiekeuzelimburg. Ik ben zeer tevreden over de manier waarop ik begeleid ben in mijn studiekeuze. Zo werd er heel goed gekeken naar wat voor mij belangrijk is in het leven en wat goed aansluit bij mijn karakter. Later werd gekeken naar wat mij aansprak en wat voor mij belangrijk was bij een opleiding. Om echt de juiste beslissing te maken heb ik een elevatorpitch moeten schrijven. Hierin werd duidelijk waarmee ik echt rekening moest houden.

 

Bedankt voor de hulp! Groeten Bram.

 

Maart 2015

 

________________________________________

 

 

Ik ben erg tevreden over de wijze waarop QPPS werkt.

Bij de eerste afspraak had ik geen enkel idee welke opleiding bij mij past en waar mijn sterktes liggen.

Na een aantal prettige gesprekken met Peter Stukstette, werd mijn manier van denken/doen omgezet in een aantal opleidingen. Na ieder gesprek werd het voor mezelf ook duidelijker.

Ik heb de hulp van QPPS als zeer behulpzaam ervaren. Dit komt ook door de fijne en begripvolle manier waarop er met je omgegaan wordt.

Het vergt zelf ook werk om een opleiding te kiezen, maar de goede begeleiding van QPPS heeft me het nodige zetje in de juiste richting gegeven.

 

Rens,  gestopt met eerste studie

 

Maart 2015

 

________________________________________

 

 

Beste meneer Stukstette,

 

Graag schrijf ik deze recensie schrijven over mijn ervaring bij uw bureau.

 

 

Ik kwam aan het adres via Studiekeuzelimburg. Ik wist al welke studie ik graag wilde doen, maar dat was een lotingsstudie, waarvan de inlotingskans erg klein was. Vandaar dat ik opzoek was naar een goede tweede keuze.

Ik vind dat we goed te werk zijn gegaan. We hebben de competenties van mijn eerste keuze uitgewerkt en vergeleken met mijn getoetste competenties. Daarmee kwam ik in drie sessies op een goede tweede keuze. De manier waarop gewerkt werd vond ik erg fijn.

 

Maarten, 18 jaar, 6 VWO

 

Januari 2015

 

________________________________________

 

 

 

Beste Peter & Petra,

 

Wat leuk dat ik een recentie mag schrijven!

 

Ik kan niks anders zeggen dan top! Ik ben zeer professioneel en meer dan goed geholpen. Heb nu zekerheid en vertrouwen in hetgeen wat ik verder wil gaan doen. Succes gegarandeerd!

 

Volgens mij valt er niet veel anders te zeggen. Bedankt voor alles!

 

Groetjes, Hillary

 

December 2014

 

________________________________________

 

 

 

Wil jij ook jouw unieke studiekeuze maken?

 

Neem direct contact op via info@studiekeuzelimburg.nl of bel 0629126885

 

 

Copyright © All Rights Reserved