Studiekeuze Coaching

Jouw studiekeuze coach

Tijdens studiekeuze coaching komen je wensen, persoonlijkheid en kwaliteiten naar voren.

In vier gesprekken naar je juiste studiekeuze.

Welk resultaat mag je verwachten?

Een plan A en plan B voor je studiekeuze

Uitgewerkte plus- en minpunten van de studie waar je voor gaat

Planning open dagen en meeloop-/proefstudeerdagen

Inzicht in je motivatie voor de gekozen studie en deze goed kunnen verwoorden

Analyse van kritische succesfactoren

Uitstekende voorbereiding op de selectie die de opleidingen toepassen

 

Hoe doen we dat?

Op basis van het door Studiekeuzelimburg ontwikkelde Studieloopbaanwerkboek werk je aan opdrachten die je inzicht geven in jouw persoon en je wordt aan het werk gezet om mogelijke studies diepgaand te analyseren.

Iedere Studiekeuze Coaching begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jou, waarbij je ouders ook welkom zijn. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat jouw vraag is en hoe Studie Coaching wordt vormgegeven om je tot een verantwoorde keuze te laten komen. Met Studiekeuze Coaching komen je wensen, persoonlijkheid en kwaliteiten naar voren.

 Op basis van onze kennis van de opleidingenmarkt matchen wij jouw interesses met een ruime waaier van opleidingen. Met deze eerste selectie van studies ga je aan de slag. Je ontdekt wat deze studies inhouden en zoekt er een aantal uit die je het meest aanspreken. Deze onderzoek je nader: wat zijn mogelijke specialisaties en wat zijn de toekomstmogelijkheden? Dit doe je onder andere door onderzoek op internet, goed voorbereide bezoeken aan open dagen, interviews met studenten die deze opleiding al volgen en beroepsbeoefenaren.

Wij ondersteunen je hierin door ons relatienetwerk ter beschikking te stellen. Zo groei je stap voor stap toe naar die ene studie die het beste bij jou past. Het traject bestaat doorgaans uit vier wekelijkse gesprekken en eindigt pas als jij jouw studie hebt gevonden.

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved